Ajánlók

Sir Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája

Nyomtatás
Kategória: Szépirodalom
Utolsó frissítés: 2007. március 25. vasárnap

    Sir Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája

          

       Dartmoor környékén - a családi legenda szerint - évszázadok óta kísérti a Baskerville családot a "a sátán kutyája": Hugo nevű gonosz ősüket ölte meg, s a kutya ugatását még a történet idején is hallani lehet a családi kastélyt környező lápokon. Scherlock Holmes-ot a híres nyomozót felkeresi otthonában Mortimer, egy Devonshire-i orvos. Sir Charles Baskerville hirtelen haláláról számol be, melynek körülményei igen titokzatosak, a Baskerville család átkával, a férfi tagok végzetét okozó sátáni kutyával hozzák összefüggésbe.
       Amikor fiatal örököse, a család utolsó sarja, Sir Henry hazatér Kanadából, mindenféle gyanús körülmény arra utal, hogy életét veszély fenyegeti. Mortimer Sherlock Holmes segítségét kéri a titokzatos haláleset miatt. A híres nyomozó kezdetben mesének hiszi a kutya történetét. A dartmoori lápvidéken folytatott kutatásai azonban megdöbbentő titokra derítenek fényt.

      Bebizonyítja, hogy nagyon is emberi a gonoszság, nem pedig egy pokolbéli szörnyeteg ármánykodik a kisvárosban! 

   

© 2011 Orosházi Gyermekkönyvtár. Könyvtárunk honlapja 2007. március 22-én indult. Az oldalon lévõ információkat felrakta és frissíti:
Kiss Márta. kismart@gmail.com. A honlapot készítette: Varga Ádám. xxv25.weboldala.net. Illusztrátor: Mester Kata. mester_kata@yahoo.com
Designed by Joomla 1.7 templates and web hosting by justhost reviews. All Rights Reserved.