Ajánlók

F. H. Burnett: A titkos kert

Nyomtatás
Kategória: Szépirodalom
Utolsó frissítés: 2010. december 30. csütörtök Írta: Márti néni

F. H. Burnett: A titkos kert

 

 

      Mary Lennox, a főszereplő kislány elvesztette a szüleit és Indiából megkeseredett nagybátyja gyámsága alá, annak ódon yorkshire-i kastélyába kerül. Az elkényeztetett, durcás, önző kislány apránként fedezi fel környezetét, és saját magát is. A jó levegőn, mozgással töltött órák Mary vékonyka kis testét kezdik el meggyógyítani, a kastély személyzetének egyike-másika pedig lassanként eléri, hogy a gőg helyére szeretet lopózzon.
         És aztán jönnek a felfedezések: egy különös kert, két különös fiú, és megannyi csoda, játék és izgalom! Ahogy Burnett a természetről, a kertekről, a növényekről és állatokról ír, az embernek kedve támad kiszaladni a zöldbe, a nyári ég alá.
Burnett regényének üzenete, hogy az ember vágyai, gondolatai, akarata formálják a világot. Ezért hát te is jól teszed, ha jót gondolsz.

F. H. Burnettnek további két, hasonlóan kedves, romantikus, szép ifjúsági regénye "A padlásszoba kis hercegnője" és "A kis lord". Ha ez a könyv tetszett, akkor biztosan kíváncsi leszel rájuk is!      

 

© 2011 Orosházi Gyermekkönyvtár. Könyvtárunk honlapja 2007. március 22-én indult. Az oldalon lévõ információkat felrakta és frissíti:
Kiss Márta. kismart@gmail.com. A honlapot készítette: Varga Ádám. xxv25.weboldala.net. Illusztrátor: Mester Kata. mester_kata@yahoo.com
Designed by Joomla 1.7 templates and web hosting by justhost reviews. All Rights Reserved.