Ajánlók

Tornai Helga : Randi a Török kávéházban

Nyomtatás
Kategória: Szépirodalom
Utolsó frissítés: 2009. február 19. csütörtök Írta: Tengerics Éva

Kedvelitek a Pöttyös könyveket?

Ha igen, ajánlom figyelmetekbe  Tornai Helga  könyvét, aminek címe: Randi a Török kávéházban

Baráth Évi nyolcadikos. A bé osztályba jár, ami nem a ragyogó tanulmányi eredményéről, hanem inkább a jó sportteljesítményéről, csintalanságáról híres.

Évi a 14. születésnapjára emlékkönyvet kap ajándékba édesanyjától. Ez az elmlékkönyv naplóvá lép elő, s már aznap elkezdődik a bejegyzések sora. A naplóba belekerülnek a kislány számára fontos események, a barátnőkkel kitervelt akciók és helyet kapnak benne a piszkozatfüzetből bemásolt, letisztázott, és igazán „jópofára” sikeredett fogalmazások is a 8. bésekről (talán hasonlóak a ti osztálytársaitokhoz Smile.

Az iskola igazgatója gyakran látogatja meg az ásokat, hogy  gratuláljon a kiváló teljesítményeikhez, ám amikor egyszer –mindenki meglepődésére- a bésekhez igyekszik, hogy dicsérjen, egy egész tévés stábot visz magával. Ehhez is köze van Évi egyik fogalmazásának, a főszereplő mégis Zoli lesz. De ne szaladjunk ennyire előre! 

A barátnők kedvenc tanár nénije a kedves, magyar szakos, szombatonként „átváltozó” Juci néni, aki fontos szereplője a történetnek. Sőt, ha jobban belegondolok, ő, illetve az ő boldogsága áll a lányok mesterkedéseinek középpontjában. No, ne gondoljatok semmi rosszra! A kislányok csak azt szeretnék, ha Juci néni mindig vidám, mosolygós, és ha lehet, szerelmes lenne. S, hogy ezt hogy akarják elérni? Nos itt lép be a képbe az Éviékkel szemközti Török cukrászda tulajdonosa. Ám minden nem árulok el. Legyen elég annyi, hogy a tanév vége felé Évi, Ica és Kati különleges meglepetést kapnak Juci nénitől.

A napló telik és telik, az iskolai fogalmazások is izgalmasra sikerednek és el sem hiszitek, mi lesz ebből a tanév végére.

Remélem, szívesen olvassátok majd a regényt ti is. Jó szórakozást!

© 2011 Orosházi Gyermekkönyvtár. Könyvtárunk honlapja 2007. március 22-én indult. Az oldalon lévõ információkat felrakta és frissíti:
Kiss Márta. kismart@gmail.com. A honlapot készítette: Varga Ádám. xxv25.weboldala.net. Illusztrátor: Mester Kata. mester_kata@yahoo.com
Designed by Joomla 1.7 templates and web hosting by justhost reviews. All Rights Reserved.