Ajánlók

Szegedi Katalin: Álomcirkusz

Nyomtatás
Kategória: Mesekönyv
Utolsó frissítés: 2010. március 30. kedd Írta: Tengerics Éva

Szegedi Katalin
Álomcirkusz
Bp. : General Press : Csodaceruza, 2003.

Szegedi Katalin rajzaival bizonyára találkoztatok már. ? többnyire könyveket illusztrál, ám az Álomcirkusz egészen az övé, szövegestől, rajzostól.

     A főszereplők Panka és Péter, nyuszik. Panka a kötéltáncos Don Alvaro cirkuszában (ahol nyuszi minden fellépő művész), Péter pedig a történet kezdetén éppen ebbe a cirkuszba jelentkezett zenebohócnak. Sajnos a bemutatkozó muzsikálása nem volt sikeres, de azt elárulhatom, hogy ennek ellenére azonnal belopta magát Panka szívébe. S, hogy Péternek is megtetszett a kedves nyuszilány, az abból is kitűnik, hogy még aznap este szerenáddal „verte fel” legszebb álmából Pankát. A dala így szólt:

"Drága Hölgyem,
Nevem Péter,
Kérve kérem,
Legyen nékem
Imádott kis
Feleségem!" 

Szerinted mi volt Panka válasza? Hát persze, jól gondolod! Természetesen igent mondott.

Panka jókor reggel elvitte kis kerékpárjával barátainak az esküvői meghívót. A barátnői Sün Sári, Egér Enci, Bárány Bori és Macska Manci sokat segítettek neki, hogy mindennel elkészüljön, és szép, fehér ruhájában időben odaérjen a Szent Nyúl templomba. Az esküvőt követő lakodalmat Panka kertjében tartották, ahol igazán vidáman ünnepelték a boldog fiatalokat.

A nyusziházaspár szépen éldegélt együtt. Panka sokat gyakorolta mutatványát, Péter pedig, akinek volt egy titkos álma, egyre jobban játszott a hegedűjén. Tudod mit szeretett volna Péter? Nem titok. Egy saját cirkuszról, egy csodás Álomcirkuszról álmodott. Mit gondolsz, teljesült a kívánsága? Ha kíváncsi vagy rá, olvasd el a mesét!

      Szívesen ajánlom minden már önállóan olvasó, mesekedvelő gyereknek, és azoknak is, akik még jobban szeretik, ha valaki felolvassa nekik a mesét. Biztosan tetszeni fog a történet is és az illusztráció is.

Kipling: Állatmesék

Nyomtatás
Kategória: Mesekönyv
Utolsó frissítés: 2010. december 30. csütörtök

Kipling: Állatmesék

Kipling állattörténetein nem fog az idő: hosszú évek múltán is elbűvölnek felnőttet, gyermeket egyaránt.
Ismert és kevésbé ismert meséket tartalmaz a kötet gyönyörű illusztrációkkal. Érdemes megnézned, fantasztikusan szép!

Állatkerti kaland

Nyomtatás
Kategória: Mesekönyv
Utolsó frissítés: 2010. december 30. csütörtök

Állatkerti kaland

Tudjátok kicsoda Pattanjfel Ervin? És azt, hogy hol található Portékafalva? Neeeeeem??? Akkor olvassátok el ezt a könyvet, és megtudjátok!

Minden gyerek szereti az állatkertet. Vagy mégsem? Hárman elindulnak, hogy lelkes állatvédőként kiszabadítsák az állatokat, mert úgy gondolják, minden állatnak az eredeti élőhelyén a legjobb. Na és mi történt, hogyan folytatódik a történet? Olvass!

Paterson: Híd Terabithia földjére

Nyomtatás
Kategória: Mesekönyv
Utolsó frissítés: 2010. december 30. csütörtök

Paterson: Híd Terabithia földjére

Igeeeeeeeeeeeen!!! A nagysikerű film végre könyvben is megérkezett hozzánk!!!

Aki látta, azért olvassa el, aki nem látta, az meg azért... ) Nem bánod meg, egyszerűen fantasztikus filmben és könyvben egyaránt. A nagy népszerűségnek örvendő Newbery-díjas könyv kalandokkal teli fantasztikus történetet mesél barátságról, családról és a képzelet erejéről.

Wass Albert: Mesekönyv

Nyomtatás
Kategória: Mesekönyv
Utolsó frissítés: 2010. december 30. csütörtök

Wass Albert: A legkisebbik királyfi és a táltos paripa

Wass Albert válogatott népmeséinek ez a 3. kötete. Van a mesében legkisebbik királyfi, táltos paripa, réz-, ezüst- és aranyerdő, kacsalábon forgó palota, és persze boldog befejezés. Kisebbeknek felolvasásra, nagyobbacskáknak önálló olvasásra is ajánlom a színes, jól olvasható betűkkel nyomtatott könyvet.

 

© 2011 Orosházi Gyermekkönyvtár. Könyvtárunk honlapja 2007. március 22-én indult. Az oldalon lévõ információkat felrakta és frissíti:
Kiss Márta. kismart@gmail.com. A honlapot készítette: Varga Ádám. xxv25.weboldala.net. Illusztrátor: Mester Kata. mester_kata@yahoo.com
Designed by Joomla 1.7 templates and web hosting by justhost reviews. All Rights Reserved.