Ajánlók

gyöngyállatkák

Nyomtatás
Kategória: Kreatív könyvek
Utolsó frissítés: 2012. február 04. szombat Írta: Kiss Márta

További leírásokért keresd fel :

https://picasaweb.google.com/113390843822581758491/GyongybolAllatok?authkey=Gv1sRgCLuA3Myzi-boSg

Többszáz leírás csak neked :)

 

 

 

Origami

Nyomtatás
Kategória: Kreatív könyvek
Utolsó frissítés: 2007. szeptember 06. csütörtök Írta: Éva néni

Ungert, Ruth

Origami

Bp. : Cser, 2005.

 

Japán nyelven az origami egyszerűen papírhajtogatást jelent. Talán az a legérdekesebb a papírhajtogatásban, hogy sokféle papírt, akár teatasakokat is használhatunk egy-egy remekműhöz. Egyszerű alapformákkal már készíthetünk egyedi képeslapokat, repülőket. A bonyolultabb formák megtanulásához pedig vegyük elő a könyvtárunkban is megtalálható könyveket, pl. az Origami címűt, ami a Színes ötletek sorozat egyik darabja.

 

Kezdők és a papírhajtogatásban gyakorlattal rendelkezők is találnak hajtogatni valót ebben a könyvben, hiszen az egyes figuráknak egyszerűsített és bonyolult változatát is bemutatja.

A könyv első oldalai praktikus tanácsokkal látnak el bennünket a hajtogatással és a papírok kiválasztásával, méretre vágásával kapcsolatban. Megismerhetjük a hajtogatási módszereket, az alaphajtásokat, az alapformákat és azok elnevezéseit. Érdemes mindet kipróbálnunk, begyakorolnunk, hogy később könnyebben boldoguljunk.


Persze, aki már már jártas az origamiban, az rögtön kezdheti is a hajtogatást. Készülhetnek a kacsák, oroszlánok, pingvinek, zsiráfok, elefántok, a különféle hüllők és medvék.

Remek kiegészítés, hogy a  tartalomjegyzék a nehézségi fokozatot is megmutatja.

Hajtogassátok meg a könyvben található állatfigurákat, és lehet egy saját origami állatkertetek!

Krepp-papír virágok

Nyomtatás
Kategória: Kreatív könyvek
Utolsó frissítés: 2007. máj. 30. szerda Írta: Kiss Márta

Inge, Walter

Krepp-papír virágok

Bp. : Cser, 2003. 

 

A krepp-papír csodálatos anyag, élénk színei, sokoldalú felhasználhatósága megmozgatja képzeletünket. A krepp-papírt lehet vasalni, varrni, ragasztani, gyűrni, sodorni, csavarni, vágni, kötni és tűzni.

Mindezen tulajdonságai miatt ideális alapanyag a barkácsoláshoz. Kicsik és nagyok egyaránt csodaszép dolgokat készíthetnek belőle.

A krepp-papír virágok varázslatosak, színesek és mutatósak. Elkészítésük egyszerű, és mindössze krepp-papír, ragasztó és drót szükséges hozzájuk. Na meg ez a könyv, amely részletesen, színes képekkel kiegészítve bemutatja az egyszerű, könnyen elsajátítható technikát, majd a képeken bemutatott virágok elkészítésének lépéseit is ismerteti.

Ajándékozzunk krepp-papír virágcsokrokat, vagy tegyük szebbé velük otthonunkat! A könyv ötletei vagy a kert virágai alapján valósítsuk meg bátran saját elképzeléseinket is!  

Arcfestés

Nyomtatás
Kategória: Kreatív könyvek
Utolsó frissítés: 2007. máj. 30. szerda Írta: Éva néni

 

 

Wolfanger-von Kleist, N.

Arcfestés 

Bp. : Cser, 2003.

 

 

Izgalmasnak tartod az arcfestést, de nem tudod, hogy fogj hozzá? Itt a remek alkalom, hogy a könyv segítségével kipróbáld! Lépésről lépésre leírva, képekkel illusztrálva könnyen elsajátítható, hogyan lehetsz cica, egér, kutya, de nagyon egyszerűen válhat belőled Harry Potter vagy tigris.

Hasznos tanácsokat kaphatsz a kellékek tárolásához, az arc alapozásához, a színek sorrendjéhez, a frizura elkészítéséhez is.

S, hogy mire lesz szükséged? Íme néhány fontos kellék:

· arcfesték (a nagyobb illatszer boltokban már könnyen beszerezhető különböző színekben)

· szivacs

· ecset

· a virágokhoz használt vízpermetező

· arccsillám

Jó szórakozást! 

Gyöngyfűzés, gyöngyszövés

Nyomtatás
Kategória: Kreatív könyvek
Utolsó frissítés: 2016. február 29. hétfő Írta: Kiss Márta és Tengerics Éva


További leírásokért keresd fel : 

https://picasaweb.google.com/113390843822581758491/GyongybolAllatok?authkey=Gv1sRgCLuA3Myzi-boSg

Többszáz leírás csak neked :)


gyongy.jpg

Gyöngyöt fűzni mindenki tud. Egyszerű nyakláncokat gyakorlat nélkül is elkészíthetünk, hiszen csak a nekünk tetsző gyöngyöket kell egymás után fűznünk damilra, vagy gumicérnára. Ám, ha valami bonyolultabb, különleges ékszer elkészítését szeretnénk megtanulni, vagy éppen gyöngyállatot készítenénk, akkor hasznos segítségeink lehetnek a könyvtárunkban is megtalálható könyvek.


A könyv:

gyongy1.jpg

szerzője

Hornyákné Sebestyén Éva

címe

Gyöngyfűzés

kiadója

Cser

kiadás éve

2001.

A könyv segítségével különféle ékszerek készíthetők. Kezdők is találnak könnyebb, kétszálas fűzéseket és a haladók is böngészhetnek a bonyolultabb minták között. A kész ékszereket színes képeken láthatod, közvetlenül az anyagszükséglet és az elkészítés lépései után. A fűzéshez szükséges anyagok és eszközök bemutatása utáni általános tudnivalók mindenki számára hasznosak.

A könyv:

gyongy2.jpg

szerzője

Mikula Ferenc

címe

Gyöngyszövött karkötők

kiadója

Cser

kiadás éve

2003.

Gyöngyszövött karkötőt készíteni nem is olyan bonyolult dolog, mint ahogy gondolnánk. A színes csillogó gyöngyökből a kedvenc minták kiválasztása után különleges, egyedi ékszereket készíthetünk. A gyöngyszövést azok is könnyedén elsajátíthatják, akik most vágnak neki az első darabok elkészítésének. Jó, ha van egy gyöngyszövő keretünk, de ez egy erős kartonlappal pótolható. Felvetőszál lehet a fehér gyöngyfonál, s ma már könnyen beszerezhető a gyöngyfűző tű és az erős cérna is. A gyakorlottabbak gumicérnát is használhatnak. A karkötők elkészítéséhez a gyöngyszövés menetét és különböző mintákat is bemutató könyvünk hasznos segítség. A kész karkötőket magunk is hordhatjuk, másoknak ajándékozva pedig kedves meglepetést szerezhetünk.

A könyv:

gyongy3.jpg

szerzője

Szikszó Istvánné

címe

Gyöngy-csodák

nyakláncok és karkötők

kiadója

LAZI Bt.

kiadás éve

2003.

Ha egyedi nyakláncokat és karkötőket készítenél és van némi gyakorlatod a gyöngyfűzésben, akkor biztosan találsz fűznivalót ebben a könyvben. Néhány praktikus tanács után kezdődik az ékszerek elkészítésének részletes leírása. A munkát megkönnyíti, hogy kicsiben láthatod a kész munkákat, megtudhatod a hozzávalókat, és rajzok is mutatják a fűzés menetét. Az elkészített ékszereket színes képeken is megnézheted a borítófedél belső oldalain.

A könyv:

gyongy4.jpg

szerzője

Ingrid Moras

címe

Apró ajándékok gyöngyfűzéssel

kiadója

Holló és Társa

kiadás éve

2000.

Szívesen kedveskednél valami különleges ajándékkal? A könyvben bemutatott apróságok biztosan kedvencek lesznek, de csak gyakorlott gyöngyfűzők kezdjenek el különféle állatokat készíteni a segítségével. A kész munkákról látható színes képek nagyon jók, aki igazán hozzáértő, alapos tanulmányozás után ezekről is elkészítheti a kiválasztott kisállatot. A kevésbé gyakorlottakat a mellékelt mintaívek rajzai segítik, de nem könnyű a leolvasásuk. Az anyagszükséglet a könyvben, a képek mellett található.

További cikkeink...

  1. Szalvétatechnika - decoupage
© 2011 Orosházi Gyermekkönyvtár. Könyvtárunk honlapja 2007. március 22-én indult. Az oldalon lévõ információkat felrakta és frissíti:
Kiss Márta. kismart@gmail.com. A honlapot készítette: Varga Ádám. xxv25.weboldala.net. Illusztrátor: Mester Kata. mester_kata@yahoo.com
Designed by Joomla 1.7 templates and web hosting by justhost reviews. All Rights Reserved.