Ajánlók

Szalvétatechnika - decoupage

Nyomtatás
Kategória: Kreatív könyvek
Utolsó frissítés: 2007. máj. 17. csütörtök Írta: Kiss Márta és Tengerics Éva
szalveta.jpgA szalvétatechnika különféle felületek díszítésére szolgáló igen egyszerű technika. Díszíthetünk vele fát, cserepet, papírt, gyertyát, fémet. üveget, textilt és hungarocellt. A mintákat szalvétából vagy előre nyomtatott, kivágható mintákkal díszített papírból decoupage- vagy tapétaragasztó segítségével vihetjük fel a kívánt felületre.
Az elkészíthető tárgyakhoz adnak hasznos ötleteket a könyvtárunkban is megtalálható könyvek.
A könyv:   szalveta1.jpg
 szerzője
Miethke, Regina
 címe  Izgalmas ötletek szép szalvétákkal
 kiadója  Holló és Társa
 kiadás éve  2000. 

Ma már szebbnél-szebb szalvéták kaphatók, érdemes „bespájzolni” azokból pár darabot, melyek igazán tetszenek nekünk. Varázslatos dolgok születhetnek belőlük, ha szabadon engedjük fantáziánkat. Újjávarázsolhatjuk ezek segítségével virágcserepeinket, megunt vázáinkat, készíthetünk ajándékdobozokat, fali képek segítségével hangulatossá varázsolhatjuk otthonunkat, vagy akár el is ajándékozhatjuk őket. A könyv illusztrációi ugyan fekete-fehérek, de ez ne vegye el a kedvedet tőle, mert a kész munkákat színesben is láthatod a borító belső oldalán.

 

A könyv:
 szalveta2.jpg
 szerzője Horváth Judit
 címe  Szalvétatechnika
 kiadója  LAZI Bt.
 kiadás éve  2001.

Amennyire könnyű ez a technika, annyira hatásos. Egyszerű és olcsó tárgyakból -melyek többnyire minden háztartásban megtalálhatóak- egyedi, újszerű és roppant mutatós tárgyakat varázsolhatunk. Így lesz egy szép formájú üvegből virágváza, konzervdobozból ceruzatartó stb. Mindehhez nincs másra szükség, mint szalvétákra, ragasztólakkra és ollóra. Ez a könyv hasznos tanácsaival lépésről-lépésre vezet be bennünket a decoupage rejtelmeibe.

© 2011 Orosházi Gyermekkönyvtár. Könyvtárunk honlapja 2007. március 22-én indult. Az oldalon lévõ információkat felrakta és frissíti:
Kiss Márta. kismart@gmail.com. A honlapot készítette: Varga Ádám. xxv25.weboldala.net. Illusztrátor: Mester Kata. mester_kata@yahoo.com
Designed by Joomla 1.7 templates and web hosting by justhost reviews. All Rights Reserved.