Ajánlók

Gólya, gólya gilice

Nyomtatás
Kategória: Óvodásoknak
Utolsó frissítés: 2010. december 30. csütörtök Írta: Kiss Márta

Gólya, gólya gilice

A könyvben válogatást találhattok a legszebb magyar gyerekdalokból. Ha már nem emlékeztek a pontos szövegre vagy dallamra, az se gond, mert a könyvben benne van.

Hugicáknak, öcsikéknek kellemes meglepetést szerezhettek vele.

Bartos Erika: Bogyó és Babóca világot lát

Nyomtatás
Kategória: Óvodásoknak
Utolsó frissítés: 2008. január 28. hétfő Írta: Tengerics Éva

ImageBogyó és Babóca világot lát / Bartos Erika

Bp. : Pozsonyi Pagony Kiadó, 2006.


Bogyó egy csigafiú, Babóca pedig egy katicalány. Kettőjük barátságáról, közös kalandjaikról mesélnek történeteik.

Ebben a mesekönyvben először egy tengeri kalandról olvashatunk. A két apróság a bagolytól kér tanácsot utazás előtt, mert nem tudják, hogy juthatnának el a tengerhez. Hajót építenek dióhéjból és falevélből a bagolyfiókák segítségével, s egy oxigénpalackkal felszerelkezve útnak indulnak. A tengerpart, a tenger mélye, a sziget csodás titkokat rejt, és barátokkal is megajándékozza az utazókat.

Az ?rutazás című történetben a két jó barát egy furcsa járművet talál a nyári réten. Az űrhajó (a furcsa jármű) segítségével hamarosan a magasba emelkednek. Alig hisznek a szemüknek, amikor meglátják a Földet. ?rruhát öltötenek, s kiszállnak egy ismeretlen bolygón, ahol rózsaszín az ég és igazán furcsák a fák. Hát még azok a lények milyen különösek, akikkel találkoztak!


Bartos Erika mesekönyvei sok kisgyerek kedvencei. A vidám, rajzokat szívesen nézegetik, a kedves történeteket pedig szívesen hallgatják az apróságok.

 

© 2011 Orosházi Gyermekkönyvtár. Könyvtárunk honlapja 2007. március 22-én indult. Az oldalon lévõ információkat felrakta és frissíti:
Kiss Márta. kismart@gmail.com. A honlapot készítette: Varga Ádám. xxv25.weboldala.net. Illusztrátor: Mester Kata. mester_kata@yahoo.com
Designed by Joomla 1.7 templates and web hosting by justhost reviews. All Rights Reserved.