Viccek, idézetek stb.

A barátságról...

Nyomtatás
Kategória: Idézetek
Utolsó frissítés: 2010. február 16. kedd

"Nem azok a legfontosabb emberek,
kiknek jelenlétét mindig észrevesszük,
hanem kiknek hiányát nagyon is megérezzük.

Márai Sándor

“Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek a lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.”
Ernest Hemingway

“Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, hogy milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe szívemet… Szükség van bizonyos szertartásokra.”
Antoine de Saint Exupéry: A kis herceg

"Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. még inkább, mintha ikrek lettünk volna.
S ezért a találkozás csak viszontlátás. Amikor az ember barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. Valahol együtt marad vele úgy, ahogy volt vele a találkozás elő
tt."
Hamvas Béla Láthatatlan történet

 

 

Van-e még barátság a világon? Fiatal emberek azt hiszik, van; de aztán megtudják, hogy amit barátságnak hittek, csak pajtásság volt. A barátság sokkal bonyolultabb, fájdalmasabb és erőszakosabb kapcsolat, mint a szerelem. A szerelem adni és kapni akar. A barát csak adhat. Barátság: ahogy két ember, kézfogás és ígéret nélkül, egy életre jótáll a másikért.
Márai Sándor

 


"Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít - mondta a róka.
- Az emberek nem érnek rá, hogy bármit is megismerjenek. Csupa kész holmit vásárolnak a kereskedő
knél. De mivel barátkereskedők nem léteznek,az embereknek nincsenek is barátaik. Ha azt akarod, hogy barátod legyen,
szelídíts meg engem."

Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg

 

Ha az összes barátom leugrik egy hídról, én nem ugrom velük. Lent várok, hogy elkaphassam őket!”
Tim McGraw

 

„Nagyra becsülöm azt a barátom, aki időt talál számomra a naptárában, de még jobban szeretem azt, aki elő sem veszi a naptárát, ha rólam van szó!”
Robert Brault

 

A barátság - ez a szent emberi kapocs - úgy oltalmaz a magánytól, a számkivetettségtől, a félelemtől, a mozdulatlanságtól, hogy énünket megkettőzi: két szem - egy látvány; két szív - egy érzés; két hang - egy gondolat; két test - egy lélek.”
Tatiosz

 

„Két ember attól fogva számít igazi barátnak, amikor hallgatásuk már nem jelent kínos csendet!
Igaz barátod az, kivel nem kínos, ha beszélgetés közben beáll egy hosszabb csend, s nem kezdesz el azon agyalni, mit is mondhatnál ..."

Dave Tyson Gentry

 

A barát az az ember, aki mellett mersz önmagad lenni!”
Pam Brown

 


"A barát az egyetlen személy, aki ki tudja javítani a hibáidat - de van annyi esze, hogy meg sem próbálja."
Pam Brown

 

 

"Igazi barátod az, aki a hátad mögött is csak jót mond rólad."
Sam Ewing

 

 

„Az igazi barátok nem azok, akikkel leülsz egy órácskára dumálni és iszogatni. Az igazi barátokkal nem kell mindennap találkozni, az ember egyszerűen tudja, hogy ott vannak, ha szükség van rájuk.”
Shirley Conan Csipkedísz

 


"... nincsen szebb kora az emberiségnek mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátjainkban leltük fel az egész világot."
Kölcsey Ferenc

 


Nincs emberi kapcsolat, mely megrendítőbb, mélyebb lenne, mint a barátság. A szerelmesek, igen, még a szülők és gyermekek kapcsolatában is mennyi az önzés és a hiúság! Csak a barát nem önző; máskülönben nem barát. Csak a barát nem hiú, mert minden jót és szépet barátjának akar, nem önmagának. A szerelmes mindig akar valamit; a barát nem akar önmagának semmit. A gyermek mindig kapni akar szüleitől, túl akarja szárnyalni atyját; a barát nem akar kapni, sem túlszárnyalni. Nincs titkosabb és nemesebb ajándék az életben, mint a szűkszavú, megértő, türelmes és áldozatkész barátság.
S nincs ritkább.

Márai Sándor: A barátságról /Füves könyv/

 

 

 

„Függönyét midőn leereszti, s egy csillagot tűz rá az este,
ne feledd, van egy h
ű barátod, sorsa bármily távolra vesse.”
Lucy Maud Montgomerry

 


"A barátság egy aranykötél, amely ha elszakad, össze lehet ugyan kötni, de a csomó megmarad!"
Ismeretlen

 

© 2011 Orosházi Gyermekkönyvtár. Könyvtárunk honlapja 2007. március 22-én indult. Az oldalon lévõ információkat felrakta és frissíti:
Kiss Márta. kismart@gmail.com. A honlapot készítette: Varga Ádám. xxv25.weboldala.net. Illusztrátor: Mester Kata. mester_kata@yahoo.com
Designed by Joomla 1.7 templates and web hosting by justhost reviews. All Rights Reserved.