Este a könyvtárban

Utolsó frissítés: 2007. április 27. péntek
„Meglepetés játszóházzal" vártunk benneteket 2007. 04. 06-án 5 órától este 10-ig Andersen születésnapja alkalmából.

Rendezvényünk nem a tőlünk megszokott hagyományos kreatív kézműves játszóház volt, hanem valójában inkább "játszó ház", ahol együtt játszottunk azokkal, akik a TV vagy a számítógép helyett minket választottak és eljöttek hívásunkra a gyermekkönyvtárba. A résztvevők számára is csak a hangulatkeltő keresztrejtény megfejtése után derült ki, kinek a tiszteletére gyűltünk össze azon az estén. Mi így ünnepeltük Andersen, a nagy meseíró születésnapját.

Játszottunk "Mi hiányzik a kosárból?" játékot. (Ismeritek? Beteszünk egy kosárba mindenféle apróságot, egy ember kimegy, a csoport többi tagja kivesz valamit a kosárból, és ha visszajön, akkor ki kell találnia, mi hiányzik.) Izgalmas játék, próbáljátok ki!

Nagyon izgalmas volt a "Bogozzuk ki a csomót! " játék is. (A társaság tagjai körben állnak, a kezüket a kör közepe felé nyújtják, miközben a szemük csukva van. Adott jelre becsukott szemmel elindul mindenki a kör közepe felé, és megpróbálják a kezükkel mások kezét megfogni. Egészen addig csukott szemmel keresgélnek, amíg mindenki talál "üres" kezet magának. Ekkor kinyitják a szemüket, és megkezdődik az igazi játék. Az összegubancolt emberhalmazt ki kell csomózni anélkül, hogy bárki is elengedné a másik kezét. Könnyű feladatnak tűnik, de időnként külön "gubancmestert" kell kinevezni, aki segít a csoport kibontásában.

Ismeritek az "Add tovább...!" játékot? Egy nagy kört alkotva leültünk a kispárnákra, valaki kitalált egy mondatot, és a szomszédja fülébe súgta, ő meg a másik szomszédja fülébe, egészen addig, amíg a kör be nem zárult. Az utolsó játékos hangosan kimondja, amit hallott. Jó szórakozás, mert minél nagyobb a kör, annál kevésbé hasonlít a mondat valódi önmagához, sőt sokszor egészen más lesz. No, valahogy így terjed a pletyka! :)

A behozott társasjátékokkal (Catan, Rizikó stb.) azután nagy csatákat vívtunk és bizony sokunknak még este 10 órakor is nehezére esett megválni a kis csapattól. Azzal búcsúztunk, hogy nagyon jó lenne, ha rendszeressé tudnánk tenni ezeket a könyvtári estéket, ha lenne folytatás.
 
Hát, rajtunk nem múlik!


© 2011 Orosházi Gyermekkönyvtár. Könyvtárunk honlapja 2007. március 22-én indult. Az oldalon lévõ információkat felrakta és frissíti:
Kiss Márta. kismart@gmail.com. A honlapot készítette: Varga Ádám. xxv25.weboldala.net. Illusztrátor: Mester Kata. mester_kata@yahoo.com
Designed by Joomla 1.7 templates and web hosting by justhost reviews. All Rights Reserved.